Neked mit jelent a biszexualitás?

Avatar
Zattarra
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: szer. máj. 31, 2017 1:08 pm

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Zattarra » csüt. szept. 21, 2017 11:53 am

Szabi...BIG LIKE

Avatar
Virág85
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: vas. júl. 09, 2017 4:29 pm
Tartózkodási hely: Szabadka

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Virág85 » szomb. szept. 23, 2017 1:30 pm

Jó érzelmileg intelligens bejegyzéseket olvasni. :)
Sok mindennel egyetértek, de azt is jelezném, h kicsit utópisztikusnak tartom a véleményeteket. Nem a hozzáállás, hanem a megvalósíthatóság miatt. A cél lehet és kell is, h törekedjünk ezekért. Viszont reálisabbnak tűnik számomra, ha ezekkel karöltve valamilyen optimumra törekszünk és korrekt a hozzáállásunk.
A Ti hétvégei gondolataitok?

Szabi
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: kedd máj. 30, 2017 2:01 pm

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Szabi » vas. szept. 24, 2017 2:11 pm

Mit jelent az neked Virág, hogy optimumra törekszünk?

Avatar
Virág85
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: vas. júl. 09, 2017 4:29 pm
Tartózkodási hely: Szabadka

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Virág85 » vas. szept. 24, 2017 5:06 pm

Szerintem ez a húsz milliós kérdés :)

Pár szempontra gondoltam. Az egyik, h elfogadom az örök szerelem, lelki társ erősen feltételezhető természetét. Másrészt látom a kevésbé lírai szempontok fontos szerepét pl. anyagiak, távolság, élethelyzetek. Az optimum gyakorlati oldalát tekintve az is eszembe jut, h lehetséges, h egy kapcsolatból teljesen más alakul ki, mint amit terveztünk, de attól még lehet jó is. Egyes személyek nem feltétlenül lesznek tartósan részei az életünknek, de attól még gazdagítottuk egymást.

Ti mikre gondoltok ezek kapcsán?

labdajáték
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. szept. 03, 2017 9:50 am

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: labdajáték » hétf. szept. 25, 2017 6:25 am

Ha az elvárásaink kialakítása során figyelembe vesszük a racionális lehetőségeinket, ha elég jól ismerjük saját korlátainkat, - mit tudunk tolerálni és mit nem, a cserébe kapott dolog miként módosítja tolerancia határainkat - és még eszközeim is vannak a kapcsolat megtartására, építésére, akkor az optimális sávon belül maradhatunk, hosszabb időn keresztül. Ehhez azonban meg kell érni, sok rosszul végződő kapcsolat érleli meg a jó és tartós kapcsolatra való képességünket, ha tudunk általuk tanulni, tudatosítani dolgokat.
Tükör által homályosan láthatunk csak, azt gondolom, hogy sokkal inkább az optimális felé kell közelítenünk. Ebben az esetben az optimális azt jelenti, hogy mindkét fél számára elég jó a kapcsolat, de nem úgy, hogy egymás kiegészítői. Úgy mondhatnám, hogy akkor és csak akkor optimális a kapcsolat, ha mindkét fél számára akkor is elég jó az, amit egymással tesznek önmagukra vonatkoztatva. Ez az abszolút értelemben optimális. Lehet elég jó a komplementer kapcsolat, pl a szado-mazo esetben, de ekkor ha megfordítjuk a szerepeket, már nem érzik jól magukat. Miért ne lenne megvalósítható az optimális? Azért mert eddig nem sikerült még nem jelenti azt, hogy nem megvalósítható. Csak annyit, hogy eddig nem sikerült. Nem jön könnyen, ez biztos, sőt keményen kell dogozni érte, talán leginkább magunkon. A határtalan szerelem csak határok között létezik, és az is lehet, hogy épp a határok között tud tartós maradni.

jolana
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. júl. 23, 2017 11:23 am

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: jolana » hétf. szept. 25, 2017 8:05 am

Sziasztok!
Látom elmélyült a beszélgetés. :) Bennem igazából az a kérdés merül fel a leggyakrabban, hogy miért maradok benne egy kapcsolatban, amikor már nem érzek semmi jövőt benne. Sajnos nem tudom már szeretni a páromat, és szexuálisan se vonz, de ő igényli a szexet, én meg beleerőltetem magam.
A helyzetem egyébként nem lett jobb, olyan értelemben, hogy egyre inkább biszexuálisnak érzem magam, illetve most már majdnem leszbikusnak, aki nagyon vágyik egy lányra, de azért gondolom, hogy inkább biszexualitás ez, mert csak a fiús lányok vonzanak. (Akikben férfiasságot látok.) Voltam kétszer is megint (titokban) leszbiklubban, nem történt semmi, csak nézem a lányokat, olyan szánalmas ez. Kábé mint egy lábatlan gyerek kerekesszékben, aki a parkban nézi a többieket, akik fociznak. Elkezdtem képregényt rajzolni az érzéseimről, mert muszáj, hogy valahogy kijöjjön, annyira fáj. A párom belenézett, és látta a leszbiklubbot. Azt mondtam neki, hogy ez csak egy fantázia, de szerintem nem hiszi el. De most nincs se pénzem, se lelkierőm külön költözni, ő most megint nagyon lelkes, meg akarja oldani a kapcsolatunkat. De közben arra sem figyel oda, hogy orgazmusom legyen. Jó, nem akarom mindenért őt hibáztatni, de magamat sem szidhatom mindig. Szörnyen le vagyok blokkolva, életképtelennek érzem magam. Ha nem lennének a gyerekeim, már lehet, hogy kiugrottam volna az erkélyen.
Elnézést, hogy ideszórom itt a depimet, de szinte sehol sem tudok erről beszélni. Nyilván így új párkapcsolatba kezdeni nem lehet, se férfivel, se nővel, nincs is önbizalmam, szerintem senkinek se kellenék. Rendbe kell szednem magam valahogy. Felelősséget kell vállalnom az életemért. De ez nem egyszerű... (Arról nem is beszélve, hogy még egyenlőre el sem tudom képzelni, hogyan vállalnám fel a környezetem, a családom előtt, ha esetleg összejönnék komolyabban egy nővel.)

Avatar
Virág85
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: vas. júl. 09, 2017 4:29 pm
Tartózkodási hely: Szabadka

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Virág85 » pén. nov. 17, 2017 8:09 pm

Nagyon elhallgattunk... Hogy vagytok, mikről gondolkodtok?
Kellemes hétvégét kívánok és írjatok, beszélgessünk!

Brumi
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: szer. jan. 24, 2018 12:05 am

Re: Neked mit jelent a biszexualitás?

HozzászólásSzerző: Brumi » szer. jan. 31, 2018 12:43 am

Jolana, hogy alakult az életed? Történt valami változás szeptember óta?


Vissza: “Biszexualitás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég